Sanne Heijen

Sanne Heijen werd op 30 juni 1981 geboren in Amsterdam. Opgegroeid in een muzikaal en ondernemend gezin, was Sanne al van jongs af aan een actief kind. Piano, viool, saxofoon, alsook dansles en toneel.

Op haar 15e kwam zij bij Elite in LA terecht. Ondanks de waanzinnige foto’s en aanbiedingen besloot ze terug te gaan naar Nederland. Na de middelbare school volgde Sanne de cursus ‘presenteren voor de camera’. Tevens heeft ze de basisopleiding camera, montage, licht en regie afgerond bij de Opens Studio. Haar eerste ervaring met tv was het figureren in Westenwind en GTST. Hierna presenteerde ze het nieuws bij Eemland-TV in Baarn en na een screentest werd ze aangenomen bij de interactieve tv van RTL4.

In 2007 werd Sanne gevraagd voor het programma Tijd voor Tien op Talpa. Dit heeft ze een half jaar lang met heel veel plezier gepresenteerd. Helaas stopte Talpa en is zij gaan werken voor regionale tv-zenders. Hier presenteerde ze programma’s als RNN Vandaag, Trends & shopping en Lifestyle Vision. Ook hoorde je haar als sidekick op Megastad FM en presenteerde zij in 2008 de Miss World Netherlands verkiezing! Vanaf zomer 2010 en begon zij samen met Arno Raymakers de productie maatschappij Enjoy Life Media en produceren zij al 4 jaar meerdere TV programma’s voor RTL4. Op dit moment zijn ze met hun 14e productie bezig voor RTL4!

Foto: Laura Oldenbroek