De winter van

De winter van

Voor iedereen is de winter anders, de een geniet van de eerste sneeuwvlokken, de ander weet zich geen raad met de gladde wegen. Ook vertrekken steeds meer Nederlanders in de wintermaanden richting Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland om te skiën of snowboarden. Maar welke plek is nu het leukste om jouw winter door te brengen?

RTL Wintertijd ging op pad om tips te verzamelen om dit koude seizoen makkelijker en gezelliger te maken.

Wolter Kroes

Lisa Lois

Laurien Verstraten

Pauline Wingelaar

Wolter Kroes

Wolter Kroes is tijdens de winter helemaal in zijn element, ieder jaar gaat de zanger met zijn gezin op wintersport en ook schaatsen op de sloot in de Westzaan mag niet ontbreken volgens hem.

“Mijn winter bestaat uit reizen naar Tirol en de Franse Alpen voor diverse promo’s in de sneeuw. En natuurlijk ook wintersporten met het gezin. We zijn vaste gasten in Westendorf. Daar kom ik al vanaf mijn vroege jeugd. En we zijn al jaren vaste gast bij mijn beste vriend Claus Zieple van de Moskito Bar.”

Niet alleen in Tirol of de Franse Alpen is het echt winter voor Wolter, ook dichter bij huis kan hij zijn ultieme winter beleven. “Mijn ultieme winter is een winter met minimaal twee weken ijs op de sloot. Wij wonen in de polder van Westzaan aan een binnenmeertje. Als hier ijs en sneeuw ligt is het een droomplek. Een en al gezelligheid. Kinderen die voorbij schaatsen. Mensen die met elkaar warme chocolademelk met rum drinken op het ijs. Echt een Anton Piek momentje. En wat ik ook echt ultiem vind, is tijdens vorst samen met mijn zoon in de buitenjacuzzi in het donker naar de sterren te kijken. Dan hebben we de grootste lol.”

Als echte wintersporter heeft Wolter ook een aantal tips voor de kijkers: “Als reis tip heb ik eigenlijk twee tips. Mocht je van de winter houden en van skiën, dan adviseer ik om een keer de Kitzbüheler Alpen te bezoeken. Het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk met 100% sneeuwzekerheid vanwege de top sneeuwmachines die ze sinds vorige jaar in bedrijf hebben. Je geniet daar van top pistes tussen – en boven de boomgrens. Met vele restaurantjes en apres tenten. Super gezellig dus. En hou je van de zon in de winter? Curaçao is dan een te gekke tip! Mooi weer, prachtige stranden en een heerlijke sfeer.”

“”Mijn grote winterwens, is om een keer met mijn vrouw Tessa naar Lapland af te reizen. Met sledehonden door de sneeuw te glijden,. Rendieren te bekijken. Het noorderlicht zien. Gewoon een paar dagen op een berenvel liggen en van elkaar te genieten hahaha.”

Lisa Lois

Zangeres Lisa Lois is geen fan van de winter, dit houdt haar echter niet tegen om er in dit seizoen het beste van te maken. Zo staat ze in december op het podium met haar eigen show Lisa Lois sings Christmas en ze heeft haar eerste kerstsingle uitgebracht. 

“De winter en de herfst zijn mijn minst favoriete seizoenen. Ik ben echt een zomerkind. Ik ben dan ook in de zomer geboren. Waar ik wel altijd naar uitkijk in de winter, zijn de feestdagen. Gezellig bij elkaar, rond de kerstboom etc. Deze winter is extra speciaal, omdat ik voor het eerst in mijn carrière een kerstsingle uit heb gebracht. Dit is iets wat ik al jaren wilde, dus mijn winter kan al niet meer stuk.”

Een plek die volgens Lisa zeker bezocht moet worden is Londen, “Londen is in de winter prachtig! Vooral met alle kerstversieringen!”

Op wintersport zit Lisa niet te wachten: “Ik ben zelf niet van plan weg te gaan deze winter, maar als ik zou gaan, zou ik sowieso de warmte opzoeken. Ik heb mensen die op wintersport gaan, dan ook nog nooit begrepen.” Er is echter wel een plek die ze graag zo bezoeken, “Ik zou heel graag eens naar Noorwegen of IJsland reizen om het noorderlicht te zien. Dit staat zeker nog op mijn lijstje voor volgend jaar!”

Laurien Verstraten

Presentatrice en actrice Laurien Verstraten geniet het meest van de winter als ze met haar familie is. De winter is voor haar echt genieten, zeker als het ook nog sneeuwt.

“Deze winter is voor mij lekker knus, met familie en vrienden voor de open haard. Zo ga ik met m’n zusjes naar een kerstmarkt in België of Duitsland, koken we samen, spelen we spelletjes en kijken we naar Sissi, The Sound of Music of Home Alone. Bij de winter hoort voor mij ook echt glühwein, warme chocolademelk, op wintersport vakantie, schaatsen op het Museumplein of naar de schaatsbaan in Laren. En uiteraard kerstoptredens geven als zangeres.”

Laurien geniet enorm van de winter, “Écht winter is het voor mij met alle lichtjes op straat. Dat het vroeg donker wordt buiten. Gezellige kers – & nieuwjaarsborrels. Ook niet te vergeten; onze familietraditie! Op kerstavond samen met m’n ouders naar de kindermis in de kerk, waar mijn moeder meezingt in het kerkkoor.”

Ze geniet er ook van om op reis te gaan in de wintermaanden. “Tirol vind ik heerlijk in de winter, Sankt Anton, Serfaus, Solden, een echte reistip! Afgelopen jaar was ik met familie skiën in Solden, maar ook voor mijn werk ben ik in vele andere dorpen op bezoek geweest. Dit jaar gaan we overigens in januari naar Thailand met mijn familie! Dat zal even schakelen zijn vanuit de kou.”

Samenzijn is iets wat erg belangrijk is tijdens de wintermaanden. “Ik denk hoe groter de familie wordt, hoe gezelliger. Dus mijn ultieme winterdroom zie ik voor me over 10 jaar, als ik dan een man en kids mag hebben, evenals mijn zussen, en dat we dan nog steeds met z’n allen kerst vieren samen met mijn ouders. Veel eten en drinken, de plek, waar dan ook ter wereld, maakt dan niet uit. Oh, en dat het buiten dan heel hard sneeuwt. Of klinkt dat te cliché..? Hahaha!”

Foto: Maikel Thijssen Photography

Pauline Wingelaar

Sneeuw en een heerlijk zonnetje zijn dé elementen voor de perfecte winter van realityster Pauline Wingelaar. Maar ook van de warme zon is ze niet vies.

“In de winter maak ik het graag heel gezellig thuis: ‘s avonds de kaarsjes en de open haard aan! Lekker magazines en boekjes lezen, spelletjes spelen of een goede film/serie kijken! Heel kneuterig, daar hou ik van!”

Voor een perfecte winterse dag heeft Pauline niet veel nodig: “Als er buiten sneeuw ligt én het zonnetje schijnt, is dat voor mij een perfecte winterse dag! Lekker naar buiten een frisse neus halen, om vervolgens bij de haard op te warmen met een kopje thee of natuurlijk: een beker warme chocolademelk mét slagroom! 🙂

Pauline heeft ook nog een tip om de winter door te komen: “Wil je in de winter naar de zon, maar niet ver vliegen omdat je bijvoorbeeld kinderen mee hebt, dan raad ik Tenerife aan! Zoek wel de betere hotels op. Verzekerd van zon, niet te ver vliegen en lekker Spaans tapas eten! Zonder kids gingen wij graag naar Curaçao in de winter: heerlijk weer én overal gezellige stranden!”

“Ik kan mij verheugen op de wintersport vakanties straks als mijn twee jongens iets ouder zijn en ook kunnen gaan leren skiën! En een winterdroom is toch ook wel heerlijk (kerst)inkopen te doen in London of Parijs! Maar de wintermaanden zijn door de feestdagen al best druk, dus daar kom je niet altijd aan toe!”

Foto: Nine IJff