Kiki’s Wintertips
Over Kiki

Onze Travel Blogger Kiki Multem deelt wekelijks de handigste reistips, leukste weetjes en niet te missen plekjes voor de leukste bestemmingen.

Instagram
  • 293
  • 30
  • 356
  • 53
  • 743
  • 64
  • 315
  • 33

5 Tips om het noorderlicht te spotten

Het noorderlicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer. Om dit magische licht te kunnen zien geef ik je de volgende 5 tips.

1. App

Download een Aurora app die aangeeft hoeveel kans er op het noorderlicht is op jouw locatie. Het handige aan sommige apps is dat deze direct aangeven hoe laat de grootste kans is en of er bewolking op komst is.

2. Heldere Hemel

Het noorderlicht is vrijwel alleen te zien als het helder is. Het blijft altijd spannend of het noorderlicht zicht laat zien maar bij veel bewolking is de kans vrijwel nihil. Kijk dus goed aan het begin van de avond of er al sterren te zien zijn

3. Camera

De camera ziet het noorderlicht vaak al eerder dan jijzelf. Zorg ervoor dat je een statief gebruikt en stel de camera in met een lange sluitertijd. Zo neemt de camera veel licht op en heb je vaak een duidelijk beeld van wat er daarboven in de lucht gebeurd.

4. Lichtvervuiling

Zorg ervoor dat je op de donkerste plek in je omgeving bent. Met zo min mogelijk verlichting heb je de grootste kans om het noorderlicht te zien. Lantarenpalen en zelfs de maan kunnen ervoor zorgen dat het noorderlicht niet zichtbaar is.

5. Opblijven
Gemiddeld heb je tussen 23:00 en 02:00 uur de meeste kans op het noorderlicht. Je kunt om het uur je wekker zetten of uiteraard buiten wachten tot er iets te zien is. Ik zelf ben 5 nachten op gebleven en 2 avonden kwam het noorderlicht rond 23:30uur al tevoorschijn. Niet zo goed voor je nachtrust maar geloof me, het is het allemaal waard!
5 dingen die je moet doen in Londen tijdens kerst
Londen is magisch versierd tijdens kerst en op elke hoek van de straat kun je de mooiste kerstkoekjes kopen. Ga shoppen in de mooiste warenhuizen of kroelen met eekhoorntjes, in Londen kan het allemaal.
1 Kerstkoekjes Kopen
Op veel plekken in Londen kun je kerstkoekjes kopen maar de allermooiste zijn toch wel verkrijgbaar bij Peggy Porschen. Deze schattige bakery verkoopt naast koekjes ook prachtig gedecoreerde cupcakes en taarten en zelfs de koffie en thee is hier helemaal in kerstsfeer.
2 Eekhoorntjes in Hyde Park
Hyde Park is รฉรฉn van de grootste en bekendste parken van Londen. Hyde Park is รฉรฉn van de Royal Parks of London en in het bezit van de Koninklijke Familie. Het is een openbaar park en je kunt hier dus altijd een heerlijke wandeling maken of genieten van de vele schattige eekhoorntjes. Deze lieve diertjes zijn onwijs nieuwsgierig en laten zich dan ook graag zien.
3 Shoppen in Harrods
Harrods is het bekendste warenhuis van Londen en misschien wel de bekendste van de hele wereld. Harrods heeft 330 afdelingen welke tijdens de kerst periode allemaal fantastisch versierd zijn. Eind augustus begint Harrods al aan de kerstversiering en de buitenkant is omgeven met duizenden lichtjes.
4 Oxford Street, Regent Street
De bekendste winkelstraten in Londen waaronder Oxford Street en Regent Street zijn versierd met duizenden fonkelende lichtjes die de stad verlichten. De magische kerstsfeer is in iedere hoek te vinden. Londen is de ultieme kerststad! Naast shoppen kun je ook gewoon heerlijk genieten van de sfeer.
5 Winter Wonderland

Naast de eekhoorntjes in Hyde Park vind vanaf half november hier ook het jaarlijkse Winter Wonderland plaats. Het halve park is omgebouwd tot winters pretpark. Er is een schaatsbaan, tientallen kraampjes om te shoppen, diverse eettentjes en zelfs een aantal achtbanen. Het is erg hysterisch maar zeker leuk om een keer overheen te wandelen als je er dan toch bent.

Londen is mijn favoriete stad in europa tijdens kerst. Mocht je hier nog nooit geweest zijn tijdens deze periode dan raad ik het zeker aan om eens een kijkje te gaan nemen.